Lapin ammattikorkeakoulu ja Yrkeshögskolan Novia siirtyivät ensimmäisinä Suomessa tutkintotodistusten sähköiseen allekirjoitukseen

  • Lauri Stigell
  • —   pe 15. tammikuuta 2021
  • Arvioitu lukuaika 1 min
blog-image

Lapin ammattikorkeakoulu ja Yrkeshögskolan Novia ovat ottaneet ensimmäisinä suomalaisina korkeakouluina käyttöön tutkintotodistuksen sähköisen allekirjoituksen. Allekirjoitusratkaisun on toteuttanut Studyo Oy, jonka Atomi-palveluun on saatavilla tutkintotodistuksen sähköisen allekirjoituksen toiminnallisuudet.

“Atomilla allekirjoitetut tutkintotodistukset täyttävät EU-regulaatiossa asetetut tiukimman ja luotettavimman tason vaatimukset”, kertoo Atomi-palvelun tuoteomistaja Jaakko Rannila. Tuotetussa ratkaisussa jokainen valmistunut opiskelija saa sähköisen tutkintotodistuksen, joka on myöhemmin oikeaksi todennettavissa.

“Novia on käyttänyt Atomia jo pitkään ja nyt käyttöönotettu tutkintotodistuksen allekirjoitus parantaa entisestään opiskelijoille tarjottavien palveluiden laatua ja helpottaa hallinnon ja johdon työtä tutkintotodistusten tuottamisessa”, kertoo Novia-ammattikorkeakoulun rehtori Örjan Andersson.

Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen toteaa, että Atomi-palvelut edistävät korkeakoulujen yhteisen Digivisio-hankkeen tavoitteiden saavuttamista.

“Hankkeessa korostuu vahvasti MyData -ajattelu ja sähköisesti allekirjoitettu tutkintotodistus parantaa oleellisesti opiskelijan mahdollisuutta oman datan hallintaan. Tärkeää on myös huomata, että sähköinen tutkintotodistus on tunnistettu Digivisio-hankkeen tavoitteistossa, ja nyt tuotettu ratkaisu on saatavilla korkeakoulujen käyttöön jo vuosia ennen tavoiteaikataulua.”

Lisätietoja:

Jaakko Rannila, Atomi-tuoteomistaja
+358 50 0959688
jaakko.rannila(at)studyo.fi

Lauri Stigell
lauri.stigell(at)studyo.fi